Wol

Met een wollen dekbed kiest u voor een natuurproduct. De vulling is van 100% scheerwol. Het dekbed heeft een tijk van 100% katoen-satijn. Het is goed ventilerend, vocht en temperatuur regulerend.

Het wollen dekbed uit ons assortiment is wasmachine wasbaar tot 40 graden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke lengte en breedte is voor mijn wollen dekbed het meest geschikt?

De lengte van het dekbed is afhankelijk van de lengte van de persoon die er onder gaat slapen. het beste is om er voor te zorgen dat een dekbed 20 cm langer is dan de persoon. Voor een persoon van 180 tot 200 cm adviseren wij u om een matras van 220 cm lang te kopen.

De breedte van het matras is afhankelijk van de breedte van het bed. Op een eenpersoonsbed voldoet een dekbed van 140 cm breedte. Op een bed van 140 cm breed wordt meestal een dekbed van 200 cm breed gekozen. Ons advies is: koop een dekbed dat ongeveer 60 cm breder is dan het bed.

Een andere mogelijkheid waar steeds meer voor gekozen wordt is om op een tweepersoonsbed te kiezen voor twee dekbedden van 140 cm breed. Zodat beiden zelf kunnen kiezen of ze onder het zomer gedeelte van het dekbed gaan slapen of al onder het herfstgedeelte.